joi, 23 septembrie 2010

Cafeneaua lui Net



I wake up to the sound of music
Mother Mary comes to me
Speaking words of wisdom, Let It Be

S-a deschis cafeneaua lui Net.
Aerul proaspăt și vechi, cu aroma de cafea aburind în cești, te aduce mai aproape de mijlocul anilor '60 - '70, la sloganurile de luptă prin non-violență, plete, pace și muzica rock, folk și psyhedelic.

Atmosfera hippie cu haine neconvenționale e o nouă îmbrățișare culturală uitată pe discurile de vinil și postere pictate.



 POZE -- Cafeneaua lui Net

miercuri, 22 septembrie 2010

Tare

Azi sunt tare! Tare de cap, tare, tare!
Nu mă doare nimic însă vreau sa fiu cel mai tare - din parcare :D
Cafeaua nu s-a răcit în ceașca cu care îmi înmoi buzele dimineață de dimineață, zi de zi lucrătore așa că mai aștept câteva minute și sorb doar aroma aburului ce-mi intra ușor prin nări spre cerul gurii. Îmi lasă gura apă...
Acordurile latino de chitară  se aud ușor din difuzorul radioului așezat pe marginea pervazului peste care se așezase câteva fire praf și frunzele uscate ale mușcatei  filtrând razele soarelui ce strălucea reflectat din negrul aburind al ceștii de cafea.
Fereastra balconului de vis-a-vis e deschisă larg, perdeaua din dantelă nu se vede, umbra din apartament acoperă culoarea de nuc a mobilei - imensă și scorojită cu lacul sărit pe alocuri și tocit prin altele. Doar fumul și mirosul de mici prăjiți în tigaie răzbate iute din camera alăturata, o bucătărie mica cu oale agățate pe perete. O fată, cu părul prins într-o coadă, în sutien și cu tigaia-n mână, pare ca se legănă dar ea aleargă un pas la stânga și unul dreapta să nu i se ardă mâncarea pe foc. Atât are loc: un pas la stânga și altul la drepta! Pare fericită alături de cutia de bere. Oala cu mici se umple repede, la fel de repede cum se golesc cutiile de bere azvârlite pe rând una câte una peste geam. Urmează și ceva carne, cârnați, fum și berea se scurge repede pe gât. Păcat ca nu mai e bere pe pervaz.
Ea mă vede și se uită la mine. El o vede că se uită la mine și se uita la ea. Ea e în fața mea. Ea e în fața lui. Figura smochinită și păr pe gât se transforma treptat ce ea parcurge în zbor traseul către gresie, urmează o aterizare forțată pe-o ureche.
Nu știu dacă cineva geme sau așa e cântecu'.
Vecinul meu, cu mașina care ocupă patru locuri de parcare și are tot atâtea zerouri pe masca din față, nu e supărat pe mine, mănâncă mici.

Foarte tare ... frate!!

Promovare site

Cursuri Formare Profesionala Pentru prietenii care doresc informatii cu privire la activitatea mea profesionala îi invit sa viziteze sit...